mountainbike.be
26/01/2019
Onderdelen

Michelin keert in 2019 terug in de downhill

In 2019 begint Michelin aan een nieuwe etappe met de terugkeer in de downhill. Daarbij heeft de bandenproducent twee doelstellingen: kampioen worden op het allerhoogste niveau en de introductie van nieuwe banden voor 2020 voorbereiden.
© Michelin
Na in 2018 drie titels te hebben behaald in de wereldkampioenschappen in de enduro, maakt Michelin dit jaar haar debuut in de downhill als partner van een belangrijk team: MS Mondraker. Die ploeg bestaat onder andere uit Laurie Greenland, die in het afgelopen seizoen drie keer het podium haalde, en uit Brook MacDonald, die derde werd in twee manches voor de WorldCup.

Door haar betrokkenheid bij deze hoogste klasse van het mountainbiken wil Michelin opnieuw innovatieve oplossingen introduceren die voorzien in de behoeften van haar klanten. "Het doel van de research, innovaties en ontwikkelingen op het gebied van downhill is niet alleen het kunnen aanbieden van nieuwigheden voor de karkassen en materialen voor de banden van Michelin in de downhill, maar ook in die voor enduro, e-MTB en trail."

"Bij downhillafdalingen hebben de banden sterk te lijden. De inzet en de extreme snelheden in deze discipline vergen prestaties van een zeer hoog niveau als het gaat om grip, robuustheid, wendbaarheid en aanpassingsvermogen aan verschillende typen terrein. Om aan deze behoeften te kunnen beantwoorden, heeft Michelin een reeks van DH-banden ontwikkeld onder de naam 'Racing Line': de Michelin DH22, DH34 en DH MUD." Deze werden ontwikkeld in samenwerking met oud-wereldkampioenen Nicolas Vouilloz en Sam Hill.

Dit seizoen zal het MS Mondraker-team op deze banden rijden. In 2020 komen de nieuwe banden dan op de markt.
Auteur: Simon Lamon
tags Downhill Michelin Mondraker
Linkpartner

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren.

Cookies vertellen ons niet wie je bent.

Wil je meer weten over cookies, lees dan onze cookie policy