mountainbike.be
29/05/2016
Competitie

WB La Bresse: soloslim voor Titouan Carod

Voor eigen volk was de Fransman Titouan Carod de beste belofte in de wereldbekermanche van La Bresse. Kevin Panhuyzen (KTM-Bikevision) was lange tijd in de running voor een top-10-notering maar liet finaal een 23ste plaats optekenen.
Titouan Carod reed in La Bresse onbedreigd naar de zege
© Photopress.be

Titouan Carod zette zich reeds in de eerste ronde op kop en gaf die positie in het verdere wedstrijdverloop niet meer uit handen. De belofte van Scott-Creuse-Oxugene reed onbedreigd naar de zege en bereikte met een ruime voorsprong solo de finish. Romain Seigle (Focus-Rotor) maakte met zijn tweede plaats het feestje voor onze Zuiderburen compleet. De Nieuw-Zeelander Samuel Gaze, vorige week nog goed voor de zege in Albsatdt, vervolledigde het U23-podium.

Van Belgische zijde waren alle ogen gericht op Kevin Panhuyzen. De Perenaar hield aan de wedstrijd van vorige week in Duitsland een goed gevoel over en trof in La Bresse een parcours aan dat hem naar eigen zeggen nog veel beter moet liggen. Panhuyzen kende ook een prima start en had tot halverwege koers uitzicht op een top-10-notering, tot de KTM-Bikevisionbiker in de derde ronde terugviel van rang 11 naar 21. Een 23ste stek werd uiteindelijk zijn deel.

Wout Alleman strandde als tweede Belg op rang 47. Niels Derveaux werd 56ste. De rest van de aanwezige Belgen en Nederlanders eindigde allemaal op één ronde of meer. Geven we nog mee dat Milan Vader, het nummer vijf van Albstadt, niet aan de start verscheen. De Nederlander kwam tijdens de parcoursverkenning ten val en brak hierbij zijn radius (spaakbeen van de arm, red.).

Auteur: Kenneth Droeshoudt
tags Kevin Panhuyzen Wout Alleman Samuel Gaze Milan Vader WB La Bresse Titouan Carod Romain Seigle

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren.

Cookies vertellen ons niet wie je bent.

Wil je meer weten over cookies, lees dan onze cookie policy