mountainbike.be
18/06/2017
Competitie

Bekkenk opnieuw het snelst doorheen 475 km Nederland

Ramses Bekkenk (KMC - Fruit To Go) heeft voor het tweede jaar op rij de Merida Dutch Cross Country gewonnen. De wedstrijd was maar liefst 475 kilometer lang.
Ramses Bekkenk viert voor het tweede jaar op rij in de Merida Dutch Cross Country
© mountainbiketeam.com
Ramses Bekkenk is één van die bikers waar je al even goed je hoedje voor afneemt als voor een Nino Schurter. Enkele weken terug won de taaie Nederlander van 40 nog de 36ONE in een parcoursrecord: hij was toen minder dan veertien uur onderweg in de Zuid-Afrikaanse klassieker voor endurancebikers.

Zaterdag en zondag verdedigde de marathonman van KMC - Fruit To Go zijn overwinning van vorig jaar in de tweede editie van de Merida Dutch Cross Country. Daarin moesten de renners over 475 kilometer vanuit het uiterste noorden van Nederland naar het diepste punt, het drielandenpunt in Vaals. Non-stop, uitgezonderd vier verplichte rustpauzes. De renners moesten ook dwars door de gebouwen van hoofdsponsor Merida.

En deze keer had Bekkenk weinig concurrentie te verduren. In Apeldoorn, halfweg de route, reed hij al alleen op kop. "Dat was erg zwaar, omdat ik zo meer dan de helft alleen gereden heb. Ik heb dan ook een paar echt moeilijke momenten gehad onderweg waarbij stoppen dan door je hoofd gaat. Bij de verzorgingsposten kreeg ik echter steeds te horen dat mijn voorsprong gestaag groter werd en dat sleept je erdoor", aldus Bekkenk na afloop.

Bekkenk was, pauzes exclusief, 18 uur, elf minuten en 38 seconden onderweg over de 475 kilometer. Adriaan Botma en Erik van Gelder werden uiteindelijk tweede en derde op meer dan drie kwartier achterstand. De laatste deelnemers deden meer dan negen uur trager.
Auteur: Simon Lamon
tags Ramses Bekkenk Merida Dutch Cross Country
Linkpartner

Deze site maakt gebruik van cookies om de site optimaal te laten werken.

Cookies zijn kleine bestanden die gebruikt worden om de instellingen van deze site te bewaren.

Cookies vertellen ons niet wie je bent.

Wil je meer weten over cookies, lees dan onze cookie policy